link

TOPlist

19 Kasım 2014 Çarşamba

Sağlıkçıların isyanı

Sağlıkçıların isyanı

Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikası(SES) Eskişehir Şubesi yönetici ve üyeleri Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Mermer Salon önünde basın açıklaması yaptı

19 Kasım 2014 Çarşamba 15:50
  Sağlıkçıların isyanı
Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikası(SES) Eskişehir Şubesi yönetici ve üyeleri Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Mermer Salon önünde basın açıklaması yaparak Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bütçeleri görüşülürken TBMM önünde olacaklarını dile getirdiler.
SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, “AKP’nin zengine han hamam, yoksula din iman diyerek hazırladığı 2015 yılı bütçe tasarısı TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı” diyerek emekçilerin taleplerine yer verilmeyen 2015 yılı bütçe tasarısında yoksulluk, güvencesizlik, iş kazaları ve savaş olduğunu söyledi.
Halktan toplanan vergilerin geriye dönüşümü emekçilere ‘yol-su-elektrik’ olarak değil, daha zor yaşam koşulları, daha çok işçi cinayetleri, eğitime ve sağlığa daha çok cepten harcama olarak döneceğini öne süren SES Şube Başkanı Mutlu, “Demokratik hakkımızı kullandığımızda da gaz, tazyikli su ve polis jopu… TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan 2015 yılı bütçe tasarısında taleplerimizin yer almaması üzerine bugün taleplerimizi ifade eden mektuplarımızı komisyon üyelerine göndereceğiz.  Yarında Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bütçeleri görüşülürken TBMM önünde olacağız” dedi.
Memura, emekliye ve taşerona ek zam yapılmasını isteyen SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu şunları söyledi:
“Gelirlerimizin hepsi bordroya ve emekliliğimize yansıtılmalıdır.Vergi oranları düşürülmeli, tüm yıl kesinti yapılmamalıdır.24 saat hizmet veren , ücretsiz kreşler açılmalıdır.Tüm taşeronlar kadroya alınmalıdır.Hekimler 36 saat çalışmamalı, eğitim kalitesi yükseltilmelidir. İş güvencesi verilmelidir.
Fazla çalışma , angarya kalkmalıdır.Performans uygulaması kalkmalı, sağlık ve sosyal hizmet tazminatı gelmelidir.Sosyal hizmet çalışanlarına kadroları verilmeli, sosyal alanları iyileştirilmeli, mesai saatleri 8 saat olmalı, cemaatlerden temizlenmeli, tüm çalışanlar kadroya geçirilmelidir.Çalışanların eğitim hakkı önündeki engeller kalkmalıdır.Yüksek öğrenim yapmış sağlık personelinin ek göstergesi 3600 olmalıdır.Sağlık personeli  eğitim kalitesi yükseltilmeli, yüksek öğrenime geçilmelidir.
Standartlara uygun sayıda sağlık çalışanı istihdam edilmeli, boş kadrolar doldurulmalıdır. Giderleri genel bütçeden karşılanmalıdır.İş sağlığı ve işçi güvenliği sağlanmalı, denetimi çalışanlara bırakılmalıdır.Tıbbi cihaz, malzeme, ekipman eksikliği giderilmeli, kalitesi arttırılmalıdır.Kamu hastaneleri yenilenmeli, eksiklikleri giderilmelidir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder