link

TOPlist

23 Ekim 2014 Perşembe

1978 model Anadol hala yepyeni

1978 model Anadol hala yepyeni
Eskişehir'de uzun yıllardır oto döşemeciliği işiyle uğraşan Yılmaz Arda, hala yepyeni duran çalışır vaziyetteki 1978 model Anadol marka otomobiline adeta gözü gibi bakarken, bütün ısrarlara rağmen aracını hiç kimseye satmamakta kararlı.
23 Ekim 2014 Perşembe 12:54
1978 model Anadol hala yepyeni
 YAŞAR ARDA

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de uzun yıllardır oto döşemeciliği işiyle uğraşan Yılmaz Arda, hala yepyeni duran çalışır vaziyetteki 1978 model Anadol marka otomobiline adeta gözü gibi bakarken, bütün ısrarlara rağmen aracını hiç kimseye satmamakta kararlı.

Arda, yaklaşık 36 yıllık ve tüm parçaları orijinal olan aracın hala 85 bin kilometrede olduğunu söyledi. Yılmaz Arda, bugüne kadar artık klasikleşmiş ve yepyeni bir durumdaki aracına bir çok müşteri çıktığını, ancak satmamakta kararlı olduğunu anlattı. Fiberglastan yapılan ve Türkiyenin ilk özel otomobili unvanını elinde bulunduran Anadol'un bir başka özelliğiyse, aracın ilk trafiğe çıkıştan bu yana faturalarının ve hatta kullanma kılavuzunda Yılmaz Arda'da bulunması. 1965 Yılından beri oto döşemeciliği işiyle uğraşan Yılmaz Arda, bugüne kadar kardeşi Turan Arda ile yıllar önce bir çok ralliye katıldıklarını ve dereceler aldıklarını anlattı. O yıllarda halk arasında 'ineklerin yediği otomobil' olarak lanse edilen Anadol otomobil, hala eski halinde ve kullanılır durumda bulunuyor.



Kaynak: Eskişehir Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder