link

TOPlist

23 Ekim 2014 Perşembe

Eskişehir Lojistik Zirvesi

Eskişehir Lojistik Zirvesi

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliği ile Eskişehir Valiliğinin himayelerinde düzenlenen “Eskişehir Lojistik Zirvesi” nin açılışı Dedepark Otel’de gerçekleştirildi.

21 Ekim 2014 Salı 22:55
Eskişehir Lojistik Zirvesi
 Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliği ile Eskişehir Valiliğinin himayelerinde düzenlenen “Eskişehir Lojistik Zirvesi” nin açılışı Dedepark Otel’de gerçekleştirildi.
Zirvenin açılışına; Vali Güngör Azim Tuna, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, sanayiciler, işadamları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Zirvenin açılışında bir konuşma yapan Vali Tuna, kaynakların ve ürünlerin tam zamanında, düşük maliyetle alıcılara ulaşmasının önemine değindi. Böyle önemli bir zirvenin Eskişehir’de yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, konuşmasına şöyle devam etti:
“Hepimizin bildiği gibi rekabetin arttığı dünyada, küresel değişimlere ayak uydurmak ve iletişimi sağlamak için hız unsuru büyük önem arz etmektedir. Hızdan kastımız, kaynakların ve ürünlerin tam zamanında ve düşük maliyetle alıcılara ulaştırılmasıdır.  Günümüzde sınaî ve ticarî firmaların ulusal ve uluslararası ölçekte sürdürülebilir rekabet edebilmesini sağlamak, bölgesel ve uluslararası ticaret ve ekonominin gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile ülke politikalarında lojistik sektörüne yönelik olarak yatırım planları hız kazanmıştır.
Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya kolay erişim imkânı sağlayan avantajlı bir coğrafi konumunun olması, ülkemizi önemli bir üs haline getirmektedir.  Türkiye’nin mevcut lojistik endüstrisi büyüklüğünün 80-100 milyar ABD doları olduğu tahmin edilmekte ve bu rakamın 2017 yılına kadar 108-140 milyar ABD dolarına ulaşması beklenmektedir.
Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden müteşekkil olan bölgemizin ülke sanayisi içerisindeki payı önemli seviyededir. Böyle bir durumda, bir sanayi ve üretim üssü olan bölgemiz için lojistik hayati öneme sahiptir. Bölgemizin sanayisinin gelişmesi, dış ticaret hacminin artması ve lojistiğin bir sektör olarak gelişebilmesi için kamu altyapı yatırımları (karayolu, demiryolu, havayolu, liman, elektrik vd) önem teşkil etmektedir.
Bölgemizin lojistik alanında potansiyelini değerlendirmek ve küresel politikalarla uyumlu lojistik yatırımları yapılması sanayinin gelişmesine katkı sağlamak adına oldukça önemlidir. 
BEBKA’nın lojistik konusunda küresel politikaları tanıtarak bölgemiz için gelecek adımlarımızı doğru atmamız adına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederim. BEBKA ve Lojistik Derneği işbirliğinde düzenlenen bu Zirve’de, lojistikte yeni uygulamaların incelenerek bölgemizin önemli konusu olan lojistikte yeni hedeflerin belirlenmesine katkı sağlanacağına inanıyorum” 
Zirvenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Tuna, sözlerini zirvenin verimli geçmesini dileyerek noktaladı.
BEBKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı ve Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir de,  yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının bölgesel kalkınmanın önemli unsurlarından birisi olduğunu belirterek, yapılan bu çalışmalarda lojistik açıdan bakıldığından önemli bir bölgede bulunduklarını kaydetti.
"Zirve bu konunun öneminin anlaşılması ve farkındalığın oluşması açısından yaptığımız çalışmanın isabeti yönünde bizlere şevk unsuru olan bir husus” diyen Vali Nayir, “Buradaki tecrübe paylaşımları, bu konunun uygulayıcıları ve akademisyenleri tarafından işlenerek, Bilecik, Eskişehir ve Bursa'nın kalkınarak Türkiye'nin geleceğine güzel faydalar sağlaması, ekonomik değerlerimizin dünyaya pazarlanmasında bu tür çalışmaların önemi büyüktür" şeklinde ifade kullanarak sözlerini tamamladı.  
BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise, günümüzde üretim ve lojistiğin farklı noktalara ulaştığını belirterek, dünyanın farklı noktasındaki üreticinin rakip, dünyanın farklı noktasındaki bir alıcının da müşteri haline gelebildiğini dile getirdi.
Lojistik ve tedarik zinciri yönetiminin rekabette önemli noktaya geldiğine değinen Değirmenci, "Bursa, Eskişehir ve Bilecik bölgesi, lojistik anlamında kritik noktada. Burası önemli yolların kesişiminde ve odağında bulunan bir bölge. Bunun için lojistik firmalarını zirvede bir araya getirdik" dedi.
Konuşmaların ardından BEBKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı ve Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, zirveye verdiği katkılardan ve ev sahipliğinden dolayı Vali Güngör Azim Tuna’ya teşekkür plaketi verdi.   
Daha sonra Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı ve Lojistik Derneği (LODER) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş’ın moderatörlüğünde; Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Arkas Lojistik Genel Müdürü Mustafa Çiper, Hoşcan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Hoşcan, Ekol Lojistik Marmara Bölge Yöneticisi Tülay Gül, TCDD Eskişehir Hasanbey Lojistik Merkezi Müdürü Mesut Uysal’ın katıldığı ilk panel gerçekleştirildi.             
Ana teması “Uluslararası rekabet için yenilikçi lojistik” olan zirvede; “Lojistikte Yeni Trendler”, “Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistikte Yenilikçi Bilişim Uygulamaları” panelistler tarafından katılımcılara anlatıldı.
Programın sonunda Vali Tuna ve Vali Nayir, zirveye verdikleri katkılardan dolayı panelistlere teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Eskişehir Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder