link

TOPlist

25 Ekim 2014 Cumartesi

Sanat halkla bütünleşecek

Sanat halkla bütünleşecek

Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü 2014 – 2015 sanat yılı açılış programı kapsamında gerçekleşen Halk Dansları gösterisi büyük beğeni topladı.

25 Ekim 2014 Cumartesi 14:26
 Sanat halkla bütünleşecek
 Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü 2014 – 2015 sanat yılı açılış programı kapsamında gerçekleşen Halk Dansları gösterisi büyük beğeni topladı. Programda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Türkiye’de sıkıntılı günler yaşanıyor. Ama bu sıkıntılı günler bitmeyecek değil, bitecektir. Aydınlık günler yakındır” dedi.
 
Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen programa Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve eşi Türküz Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Öztürk, Odunpazarı Belediyesi Meclis üyeleri, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Konser öncesi yaptığı konuşmada atalarımızdan kalan kültürel mirasımızın halkları ayrıştırmak değil, birleştirmek olduğuna değinen Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Büdüş şunları söyledi: “ Hepimizin de bildiği gibi Yunusemre’yi, Nasrettin Hoca’yı, Seyit Battal Gazi’yi, Sücaaddin Veli’yi, Üryan Baba’yı, Hacı Bektaşi Veli’yi ve tabii ki Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrından çıkaran bu topraklar elbette büyük bir zenginliği ifade eder. Bu zenginliği kültürel bir miras olarak halkımıza anlatmak, hatırlatmak bizim size olan yegâne borcumuzdur. Sosyal demokrat belediye anlayışının amacı halkın kültürel değerlerini törpüleyip ayrıştırmak değil, aksine birleştiren, kardeşlikleri çoğaltan ve toplumsal yapıya uygun kültürel ve sosyal projeler üretmektir. Biz de Sayın başkanımızın önderliğinde ciddi ve büyük faaliyetler yapmayı planlıyor ve bunları hayata geçiriyoruz ”
 

SANAT HALKLA BÜTÜNLEŞECEK 

Sanatseverlerden tam not alan gösteri öncesi sahnede bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt;  “ Kültür Müdürlüğümüz gerçekten sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içinde halkla bütünleşen, halkla kucaklaşan bir dönemi açıyor. Umarım bütün Eskişehirlilerin katılabileceği çalışma ortamı yaratırız ve birlikte üretiriz, birlikte eğleniriz. Türkiye’de sıkıntılı günler yaşanıyor. Ama bu sıkıntılı günler bitmeyecek değil, bitecektir. Aydınlık günler yakındır, ışık görünür. Biz yeter ki kendimize olan güvenimizi, inancımızı yitirmeyelim. Ben bu etkinliklerde yıl boyu emeği geçecek tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde, kent konseyi,  çalışma meclisi,  çalışma gruplarıyla ve dolayısıyla halkla iç içe bir çalışma üreteceğiz. Bir yıl boyunca uygulayacağımız çalışmalar bizim el emeğimiz, göz nurumuz olacak. Ama daha çok sizin olacak. Daha çok halkın olacak, katılımın olacak. Demokrasinin olacak. Hep birlikte güzel günlerde buluşmak dileğiyle saygılar sunuyorum ” dedi.

Odunpazarı Belediyesi Halk Dansları ve Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından hazırlanan, müzik koordinatörlüğünü Ferdi Cansız’ın yaptığı gösteri sonrası sanatçılara çiçek takdim eden Başkan Kurt, sergilenen performanstan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder