link

TOPlist

23 Ekim 2014 Perşembe

Belçika’dan Eskişehir'deki Sanatçılara Ziyaret

Belçika’dan Eskişehir'deki Sanatçılara Ziyaret

Belçika’da yaşayan Emirdağlı gurbetçi siyasetçilerden Halis Kökten, Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği’ni (ESAB ) ziyaret etti.

22 Ekim 2014 Çarşamba 11:41
Belçika’dan Eskişehir'deki Sanatçılara Ziyaret
  ESKİŞEHİR (İHA) - Belçika’da yaşayan Emirdağlı gurbetçi siyasetçilerden Halis Kökten, Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği’ni (ESAB ) ziyaret etti. 

Dernek bürosunda ESAB yöneticileri, sanatçılar, şairler, yazarlar tarafından karşılanan Halis Kökten, Belçika’daki Türklerin ve sayısal bakımdan en büyük topluluk olan Emirdağlıların, sosyo-kültürel durumu hakkında görüşlerini dile getirdi. ESAB Başkanı Ahmet Urfalı ise, Kökten’in Eskişehir'deki ESAB'ı ziyaretinden memnun kaldığını ifade etti.

Urfalı ''Halis Kökten, 20 yıldır Belçika siyasetinde adından söz ettiren ve yapıp uyguladığı projelerle tanınan bir politikacı olarak bilinmektedir. İlk, orta ve yüksek öğrenimini Belçika’da tamamlayan Kökten, aldığı formasyonlarla din dersi öğretmenliği yaptı. Altı yıl Belçika'da Saint Josse Belediyesin de, daha sonra Schaerbeek Belediyesinde meclis üyeliği yaptı. 1998 yılın da Avrupa’da bir ilki gerçekleştirerek Dünyadaki Müslümanlar adına, Belçika'da 'Müslüman Temsil Kurulu' oluşturdu. Bu kurula Belçika Temsilcisi olarak seçildi ve 5 yıl görev yaptı. Belçika’da yaşayan yarım milyon Müslüman nüfusun sorunlarına çözüm bulmada, çalışmaları ve projeleri oldu'' dedi.

Belçika'da, Gurbetci Halis Kökten de ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, ''Bu çalışmalarımla ve projelerimle, Belçika'da toplumun hassasiyetlerini daha iyi öğrenme fırsatını buldum. Bu kurumdaki gördüklerim ve yaşadıklarım, benim siyasete atılmamda en büyük unsur oldu. Son seçimlerde Belçika'da milletvekilliğini kıl payı kaçırdım'' dedi.

Başkan Urfalı konuğuna 'Emirdağ Topakevi' ve 'Emirdağ Tarih ve Kültür Atlası' kitabını armağan ederken, ESAB üyesi şair Burhanettin Çil de kendi yazdığı şiir kitabını Kökten’e sundu.

Kaynak: Eskişehir Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder