link

TOPlist

24 Kasım 2014 Pazartesi

Düz Bir Karın Için Bunları Yapın

Düz Bir Karın Için Bunları Yapın

Mayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, düz bir karına sahip olmak için kalori hesabı ile diyet yapmanın ve kulaktan dolma egzersiz programı uygulamanın asla yeterli olmayacağını belirtti.

22 Kasım 2014 Cumartesi 11:27
Düz Bir Karın Için Bunları Yapın
Mayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, düz bir karına sahip olmak için kalori hesabı ile diyet yapmanın ve kulaktan dolma egzersiz programı uygulamanın asla yeterli olmayacağını belirtti. 
Ağıllı, kalori hesabının sağlıklı beslenmeye atılan ilk adım olmasına rağmen, karbonhidrat, protein, yağ içeriği, gün içindeki dağılımı ve besinlerin spesifik özelliklerini dikkate almadan tek başına kalori hesabı yapmanın yarar getirmeyeceği söyledi.

GÖBEK YAĞLARINDAN KURTULMAK İÇİN DİYETTE SAĞLIKLI YAĞLAR GEREKLİ
Fast food ürünler, trans yağ içeren işlenmiş gıdalar, hayvansal kaynaklı yağlardan uzak durulmasının önemine değinen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, doğru yağlar, badem, fındık, ceviz, keten tohumu, avokado, balık yağı, zeytin ve zeytinyağının diyet programında yer alması gerektiğini söyledi.

B5 VİTAMİNİ VÜCUTTAKİ YAĞ SENTEZİNİ AZALTMAK İÇİN DİKKATE ALINMALI
Eda Ağıllı, B5 vitaminini; ısıya, aside ve alkaliye dayanıksız olup vücutta depolanamayan hassas bir vitamin olarak tanımlayarak şunları kaydetti:
“Günlük gereksinim için, 2 dilim tam tahıllı ekmek, 20 gram kurubaklagil, 200 gram karnabahar, 1 kase yeşil salata tüketmeniz yeterli ! Az yağlı hatta yağsız süt, yoğurt, peynir, kefir daha az kalori daha fazla kalsiyum içerir.”

GÜNDE 2 FİNCAN YEŞİL ÇAY VE 1 FİNCAN YEŞİL KAHVE
Klorojenik asidin, kavrulmamış kahvede daha fazla bulunduğunu ve yağ yakımını artırdığını belirten Ağıllı, en fazla yeşil çayda bulunan Kateşin’in de bağırsaklardan yağ atımını sağladığını ifade etti. Doğru beslenmede meyvelerin öneminin altını çizen Mayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, ananas, kivi, greyfurt, yaban mersini, mango, erik ile ahududunun yüksek antioksidan içeriği ile vücudun yağ depolama kapasitesini düşürdüğünü vurguladı.

DOĞRU BİR ARA ÖĞÜN BEL ÇEVRESİNİ İNCELTİR
Arzu edilen bir karın yapısına sahip olmak için ara öğünün önemine dikkat çeken Ağıllı, uygulaması son derece basit ara öğün tavsiyesinde de bulundu:
“5 yemek kaşığı light yoğurt, ince 1 dilim ananas, 1/2 adet kivi, 1 yemek kaşığı yaban mersini, 10 adet badem, 1 yemek kaşığı keten tohumu, 1 tatlı kaşığı tarçın tatlı istediğinizi karşılarken, yağ yakımınız hızlanır.”

EGZERSİZ SONRASI YAĞSIZ PROTEİN KAYNAKLARI SEÇİLMELİ
Uygulanan egzersiz sonrası yağsız protein tüketmenin metabolizma hızını artırdığını kaydeden Ağıllı, bunun da karın kaslarını koruma ve yağ kaybını destekleme anlamında önemli olduğuna işaret etti.

İKİ FARKLI SALATA
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, hem ruhu hem de bedeni doyururken, aynı zamanda düz bir karına sahip olabilmek için pratik iki salata tarifi de verdi :
“160 gram light ton balığı, 1 çay bardağı yağsız lor peynir,1 demet roka, dere otu, 5 yaprak ekşimik, 3 yaprak lollo rosso (akdeniz yeşilliği),5 adet cherry domates ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limondan oluşan salata 1 dilim tam tahıllı ekmek ve 200 mililitre ayran ile tüketilebilir. Ya da 2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek, 2 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye,2 yemek kaşığı haşlanmış buğday, koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, marul, maydanoz, dere otu gibi), 1 adet közlenmiş paprika, avokado, zeytinyağı ve limondan oluşan salata yapılabilir.”
(İHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder