link

TOPlist

19 Kasım 2014 Çarşamba

Kansere Karşı Koruyucu Kalkan

Kansere Karşı Koruyucu Kalkan

Uzmanlar, karnabaharın kansere karşı koruyucu bir sebze olduğuna dikkat çekerek, özelikle kış günlerinde karnabaharın çok tüketilmesi gerektiğini öneriyor.Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, önemli kış sebzelerinden biri olan karnabaharın...

18 Kasım 2014 Salı 11:14
Kansere Karşı Koruyucu Kalkan
Uzmanlar, karnabaharın kansere karşı koruyucu bir sebze olduğuna dikkat çekerek, özelikle kış günlerinde karnabaharın çok tüketilmesi gerektiğini öneriyor.
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, önemli kış sebzelerinden biri olan karnabaharın hiç bilinmeyen faydaları hakkında bilgi verdi. Karnabaharın vitamin deposu olduğuna vurgu yapan Enç, içerisinde, C, B1, B2 ve A vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir gibi mineralleri barındırdığını söyledi. Karnabaharın kansere karşı koruyucu etkisine dikkat çeken Enç, "Karnabahar, pişirilirken etrafa yayılan kokusu nedeniyle bazı kişilerin uzak kaldığı bir besindir. Ancak, karnabahar, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir besindir. Karnabahar tüketilirken çoğunlukla beyaz kısmı ’karın bölgesi’ kullanılsa da aslında yaprakları da oldukça faydalıdır. Karnabahar, içeriğindeki özel bileşikler sayesinde kanseri önlemek adına oldukça faydalı bir sebzedir. Bu bileşikler kanserojen maddelerini devre dışı bırakma ve ortadan kaldırmada etkili olan enzimleri aktivite etmektedir. Yani kansere karşı koruyucudur" diye konuştu.

KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIYOR
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, karnabaharın kalp krizi riskini azalttığını da belirterek faydalarını şöyle sıraladı: "Kalp hastalıkları riskini azaltıcı etkisi vardır. Besleyici olan bu sebze vücuda güç verir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde yorgunluğa karşı birebirdir. Sinir sistemine iyi gelir ve sinirleri kuvvetlendirir. Potasyumu sayesinde tansiyonu dengeler. Beynin çalışmasına destek verir. Kolesterolü düşürür. Yüksek orandaki lifleri sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasında etkilidir. Potasyumu sayesinde tansiyonu dengeler. Beynin çalışmasını destek verir. Yüksek orandaki lifleri sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasında etkilidir. Karnabaharı az su ile çok fazla haşlamadan veya buharda pişirmek besin ögelerinin kaybını koruyacağından daha sağlıklı bir seçenektir."
(İHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder