link

TOPlist

18 Kasım 2014 Salı

Hem Volkan’a Hem Seyirciye çattı

Hem Volkan’a Hem Seyirciye çattı

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye-Kazakistan maçında yaşanan olaylarla ilgili futbolun tüm aktörlerini sorumlu davranmaya davet etti. Gümüşdağ, tepkiler üzerine stadı terk eden Fenerbahçe’nin milli kalecisi Volkan...

18 Kasım 2014 Salı 16:59
Hem Volkan’a Hem Seyirciye çattı
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye-Kazakistan maçında yaşanan olaylarla ilgili futbolun tüm aktörlerini sorumlu davranmaya davet etti. 
Gümüşdağ, tepkiler üzerine stadı terk eden Fenerbahçe’nin milli kalecisi Volkan Demirel’in, profesyonellik gereği maçı sahiplenmesi gerektiğini dile getirdi.
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yaptığı yazılı açıklamada, "A Milli Futbol Takımımız’ın Kazakistan’la oynadığı maç esnasında yaşananlar, sadece futbol paydaşlarının değil, tüm Türk halkının üzerinde dikkatle düşünmesi gereken ciddi sorunları gün ışığına çıkartmıştır. Kulüp taraftarlığı arasında yaşanan şiddet olayları dahi kabul edilemezken, ay-yıldızlı bayrağın altında tek vücut olmamız gereken, en önemli maçlardan birinde peş peşe cereyan eden esef verici olaylar, derhal harekete geçmemiz gerektiğini işaret etmektedir" dedi.

"PROFESYONELLİĞİN GEREĞİ MAÇI SAHİPLENMEKTİR"
Acil ve kesin çözümlere, gerekirse kanuni değişikliklere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gümüşdağ, "Milli kalecimizin üzerindeki tek forma Kırmızı ve Beyaz renktedir. O’nu tahrik ettiğimizde, Türkiye’yi tahrik ediyoruz demektir. Bunu hepimizin anlamasına ihtiyacımız var. Çok kritik bir maçta profesyonelliğin gereği; birkaç kendini bilmezin sataşmalarına kayıtsız kalıp, sinirlerine hakim olup, o maçı sahiplenmektir. O formayı giyen her oyuncumuzun da bu profesyonellikte olmasına ihtiyacımız var. Basın mensuplarımızın daha yüksek sorumluluk almalarına, toplumu tahrik edici, sansasyonel değil, motive edici, sportif haberciliği ön plana çıkaran mesailerine ihtiyacımız var.
Güvenlik güçleri mensuplarının ise, ne kadar zor bir görev üstlendiklerinin bilincinde olmalarına, kontrolsüz güç kullanımında, sonuçların ne kadar vahim olabileceğinin farkına varmalarına, sakin ve profesyonel kalma konusunda belki de eğitim almalarına ihtiyacımız var" diye konuştu.

"SAĞDUYULU BİR TAVIR İÇİNDE OLMALIYIZ"
Gümüşdağ, yetkililerin yaşananların sorumlularını bulacaklarına inandığını ifade ederek, "Statlarımızda güvenlik konusuna yoğunlaştığımız bugünlerde, aksi zaten kabul edilemez. Bizler, futbol dünyasının birbirine sımsıkı bağlı paydaşlarıyız. Kulüp başkanları ve yöneticiler olarak da görevlerimiz var. Sağduyulu ve toplumu iyiliğe doğru yönlendirici bir tavır içinde olmalıyız. Milli Takımımız’ın menfaatleri, hepimiz için kulüp menfaatlerinden öncelikli olmalı. Çözüm istiyorsak, bizler daha aktif rol almalıyız.
Statlarımız dolsun, futbol yeniden bir eğlence olsun, yapıcı rekabet seyir zevkine dönüşsün ve futbol ekonomisi yeniden özlenen verimli günlerine geri dönsün istiyorsak, parça parça değil bir bütün olarak, hepimiz önlem almayı ve hatalarımızla yüzleşmeyi öğrenmeliyiz. İşler iyi gitmediğinde sorumluluk almak yerine suçu üzerine atacak birilerini bulmaya çalışırsak, önümüzdeki günlerin hepimizi hayal kırıklığına uğratacağından endişe ediyorum. Hiç vakit kaybetmeden birlik olmalıyız" açıklamasında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder