link

TOPlist

24 Kasım 2014 Pazartesi

İşteyken beslenme tüyoları

İşteyken beslenme tüyoları

DİYETERA merkezinin diyetisyeni Gizem Taşkın, yoğun iş temposunda sağlıklı beslenmeye katkıda bulunmak için önerilerde bulundu.

22 Kasım 2014 Cumartesi 11:28
 İşteyken beslenme tüyoları
 DİYETERA merkezinin diyetisyeni  Gizem Taşkın, yoğun iş temposunda sağlıklı beslenmeye katkıda bulunmak için önerilerde bulundu.

Güne kahvaltısız kesinlikle başlamamak gerektiğine vurgu yapan Taşkın, “En azından evden çıkmadan önce 1 bardak süt içmek veya ufak bir sandviç hazırlamak. Poğaça, simit yerine peynirli tost veya sandviç tercih etmek gerekiyor” dedi. Öğlen veya akşam yemeği arasında mutlaka ara öğünler yapmak gerektiğine değinen Taşkın, “Ara öğün olarak taze veya kuru meyve, tost, ayran, yoğurt, fındık, badem, ceviz tercih etmek doğru olacaktır” şeklinde konuştu.

YEMEĞİN SUYUNU TÜKETMEYİN

Ara öğünde tüketilecek besinleri her gün evden getirmek veya en dayanıklı olanları
çekmecede saklamanın kolaylık sağlayacağını ifade eden Taşkın, şunları söyledi: “Öğle yemeğinde ana yemeğin yanında garnitür olarak verilen kızarmış patates, püre, pilav, makarna, börek vb. besinlerin yerine tam buğday ekmek tüketmek. Menünüzde varsa mutlaka çorba, zeytinyağlı sebze, et yemekleri, salata, yoğurt vb. yiyecekleri tüketmek. Dışarıda yediğiniz yemeklere koyulan yağ miktarını bilmediğiniz için yemekleri susuz bir şekilde tüketmek.(unutmayın yemeklerin yağı suyundadır.) Seçme imkanı varsa menüden ızgara ya da fırında yapılmış bir et yemeği tercih etmek. Tatlı yerine meyve tercih etmek.”

ŞEKER İHTİYACINA BİTTER ÇİKOLATA

Çok şeker ihtiyacı hissedilen durumlarda şekerli bisküviler ve sütlü çikolatalar yerine yüzde 70'lik bitter çikolatadan 1-2 küçük kare tercih edilebileceğini ifade eden Taşkın, şu önerilerde bulundu: “Masanızda sürahi veya su şişesi bulundurmak ve küçük bardaklarla sık sık içmek. Unutmayın vücuda sıvı almak su içmek değildir. Çay ve kahve tüketimini sınırlamak. Bunlarla beraber tükettiğiniz şeker miktarını azaltmak veya hiç şeker ilave etmemek. Çekmecelerinizde bisküvi, kek, kurabiye, tatlı, kraker, cips, çikolata bulundurmamak.Toplantı ortamına müdahale etme imkanınız varsa ikram olarak taze veya kuru meyve, küçük paket ayran/süt veya ceviz,badem,fındık gibi yağlı tohumlardan ikramda bulunmak. Bir egzersiz danışmanına danışarak ofis ortamında yapabileceğiniz egzersizler öğrenmek. Asansör yerine merdiven tercih etmek. Şirket yöneticilerine beslenme ve/veya egzersiz konularında personel için seminer almaya teşvik edecek dileklerde bulunmak.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder