link

TOPlist

19 Kasım 2014 Çarşamba

En Az 6 Ayda Bir Dezenfekte Edilmeli !

En Az 6 Ayda Bir Dezenfekte Edilmeli !

Dezenfekte edilmeyen servis ve toplu taşıma araçları hastalık saçıyor.

19 Kasım 2014 Çarşamba 10:18
En Az 6 Ayda Bir Dezenfekte Edilmeli !
Dezenfekte edilmeyen servis ve toplu taşıma araçları hastalık saçıyor. Mikropların en çok bulaştığı yerler arasında ilk sıralarda yer alan servis ve toplu taşıma araçları, dezenfekte edildiği takdirde hastalıkların bulaşma oranı yüzde 80 düşüyor. 
Akburtem Şirketler Grubu Genel Müdürü Gökhan Şengül, servis ve toplu taşıma araçlarında sağlığın çok önemli olduğunu belirterek, “Kış aylarının gelmesi ve mevsimlerin değişmesi ile birlikte toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon işlemini servis araçlarında gerçekleştirdik. Sağlıkla ilgili toplu taşıma araçlarının dezenfekte edilmesi çok önemli. Vatandaşlar ya da öğrenciler, hastalığı varsa toplu taşıma araçlarına bindiklerinde koltuklarda ve tutacaklarda bu hastalığın mikrobunu ya da virüsünü bırakabiliyor. Diğer vatandaşlar da, aynı yerleri tutarak bırakılan mikrobu kendisine ya da gittiği iş yerinde çalışma arkadaşlarına, evinde ailesine bulaştırmış oluyor. Bu nedenle toplu taşıma araçlarının halk sağlığı açısından dezenfekte edilmesi çok önemli” dedi.

DEZENFEKTE EDİLEN ARAÇTA HASTALIK RİSKİ YÜZDE 80 DÜŞÜYOR
Okul servislerinde çocukların dirençlerinin daha zayıf olmasından dolayı dezenfekte işleminin yapılmasının şart olduğuna işaret eden Gökhan Şengül, “Çünkü, çocuklarımız daha çabuk hasta oluyorlar. Özellikle okulda çok hareketli oldukları için çocuklar birbirlerine hastalığı daha çabuk bulaştırabiliyorlar. Dolayısıyla servis araçları ile toplu taşıma araçlarında en az 6 ayda bir dezenfekte yapılması gerekir. Yapıldığı takdirde çocuklarımız daha az etkilenecek. Dezenfekte yapılan araçlarda hastalıklara karşı vatandaşlar yüzde 80 daha fazla korumalıdır. Bursa’da toplu taşıma araçları ve servis araçlarında dezenfekte yapılması ile ilgili bize talep geldiği takdirde yardımcı olabiliriz. Şirketimizin teknolojisi ve kadrosu buna müsait” diye konuştu.
Öte yandan Bursa’da 700’ün üzerinde belediye ve özel halk otobüsü, 3 bin 600’ün üzerinde ise servis aracı bulunurken her gün onbinlerce vatandaş servis ve toplu taşıma araçlarını kullanıyor. 
(İHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder