link

TOPlist

24 Kasım 2014 Pazartesi

Toplumsal Sorumluluğumuz Her Zamankinden Fazla

Toplumsal Sorumluluğumuz Her Zamankinden Fazla

Öğretmenler Günü dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

24 Kasım 2014 Pazartesi 11:42
Toplumsal Sorumluluğumuz Her Zamankinden Fazla
 Öğretmenler Günü dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra güne ilişkin konuşma yapan İl Mili Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğretmenler gününü kutladı. Özen, “24 Kasım’da öğretmenliğin şevk ve heyecanını bir kez daha yaşarken, mesleğimizin, yaptığımız işin sorumluluğunun bir kez daha farkına varıyoruz” dedi. Özellikle Fatih Projesi’nin hayata geçmesinden sonra teknolojinin daha da önem kazandığına dikkat çeken Özen, “Yeni neslin her türlü teknolojik yeniliğe yatkın olması, öğretmenlerin kendilerini yineleyen değil, yenileyen ve bu yenilenmeyi de sürekli ve zorunlu kılan bir anlayış içine girmesini gerekli kılmıştır” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİN AMAÇ VE SORUMLULUKLARI

Öğretmenliğin ve eğitimciliğin sadece okul ve sınıfın duvarlarıyla sınırlı olmadığını belirten Özen, şunları söyledi: “Öğretmenler olarak bugün toplumsal sorumluluğumuz her zamankinden fazladır, toplumdaki suç oranının azaltılmasında temiz ve dengeli bir çevrenin yaratılması, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleştirilmesi, hukukun üstünlüğüne inanılması, Cumhuriyet’in temel niteliklerinin benimsenmesi, hoşgörünün, nezaketin zarafetin bir yaşam biçimi haline getirilmesi biz öğretmenlerin temel amaç ve sorumlulukları arasındadır.”

SOSYAL İMKANLAR SAĞLANMALI

Öğretmenlerin ekonomik sorunlarının kesinlikle ve ivedilikle çözülmesi gerektiğine de dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Özen, şöyle konuştu: “Öğretmenlerimizin en önemli sorunlarından biri de sosyal imkanlar bakımından büyük sıkıntılarla karşılaşılmasıdır. Özellikle küçük yerleşim birimlerinde yeterli sayıda nitelikli ihtiyaca cevap veren başını sokacak değil, ihtiyaçlarını karşılayacak lojman ve hafta sonlarını, boş vakitlerini geçirecek sosyal tesislerinin olmamasıdır. Zor şartlarda görev yapan öğretmenler lehine iyileştirmeler yapılması gerektedir.”

RAHMET VE MİNNETLE ANDI

Müdür Özen konuşmasının sonunda emekli öğretmenlere şükranlarını sunduğunu ve ebediyete intikal eden meslektaşlarını da rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder