link

TOPlist

23 Şubat 2015 Pazartesi

Parayı Veren Trend Topik Oluyor

Parayı Veren Trend Topik Oluyorİnternet fenomeni olmak ya da Twitter’da dünya gündemine girerek Trend Topik olmak artık o kadar da zor değil.
19 yaşındaki Mesut Dinçer İçöz isimli genç, geliştirdiği bilgisayar kodları sayesinde istediği konu ya da kişiyi Trend Topik yapabiliyor. 
"Organik takipçi" yöntemi ile ücret karşılığında hizmet verdiğini söyleyen İçöz, milletvekilleri, ünlü isimler ve siyasi partilere de hizmet verdiğini ifade etti. 
Milyonlarca insanın kullandığı sosyal medya, artık günümüzde hayatın değişmez bir parçası haline geldi. İnsanların ve markaların sosyal medyada öne çıkma hırsı ise, çeşitli yöntemleri de beraberinde getirdi. Sosyal medyada öne çıkmak için kullanılan yöntemlerden biri de "Organik Takipçi" yöntemi oldu. Bu yöntem sayesinde kullanıcıların dakikalar içerisinde binlerce takipçiye ulaşması ve istenilen konunun dünya gündemine girmesi mümkün.
Üniversite öğrencisi Mesut Dinçer İçöz de çeşitli siyasi parti ve ünlülere hizmet veren sosyal medya uzmanlarından sadece biri.
Sosyal medya sitelerinin yayınladığı kodları değiştirerek takipçi sayılarını arttırmayı sağlayan 19 yaşındaki Mesut Dinçer İçöz, bu sayede ciddi paralar kazandığını söyledi.
Yönetim Bilişim Sistemleri 1.sınıf öğrencisi olan Mesut Dinçer İçöz, "İnsanların sosyal medya hesaplarındaki beğeniler yükseldikçe mutlu oluyorlar. Bundan dolayı ben de takipçi satışı işine girdim ve çok olumlu sonuçlar aldım. Ünlü sosyal medya siteleri bizlerle kendi uygulama kodlarını paylaştı. Biz de bunu nasıl değerlendire biliriz diye düşündük ve kodları biçimlendirerek kendi kaynak kodumuzu oluşturduk. İşler büyüyünce artık sunucu giderimiz olmaya başladı ve rakip firmalardan da sitemize saldırılar oldu. Biz de bu ’Organik takipçi’ satışına başladık" dedi.

‘‘MİLLETVEKİLLERİ VE ÜNLÜ İSİMLER DE BU YÖNTEMİ KULLANIYOR’’
Düşük bir bütçeye bile binlerce takipçi elde edilebildiğini ifade eden İçöz, konuşmasına şöyle devam etti "Ünlü isimler, firmalar, Milletvekilleri ve siyasi insanlarla seçim zamanında çok ciddi çalışmalarımız oluyor. Twitter’da hashtagler kareli veya karesiz oluyor. Bize gelip talepte bulundurdukları zaman istedikleri hashtagi dünya gündemine sokabiliyoruz. Bu gündemi kullanarak filim, dizi ve firma reklamları yapılıyor. Sosyal medya sitelerinin halka açtığı kodların güncellemeleri oluyor, bu güncellemeler olduğu zaman bu takipçi kodları işe yaramıyor. Bu işi bilemeyenler bir yerden bu kodları çalmazlar ise sistemleri çöküyor ’’
(İHA)

İşte Almamanız Gereken 5 Akıllı Telefon

İşte Almamanız Gereken 5 Akıllı TelefonABD merkezli teknoloji sitesi CNET, tüketicileri son dönemlerin gözdesi haline gelen akıllı telefonlar konusunda uyarıyor. Site, kullanıcıların kesinlikle almaması gereken 5 akıllı telefonun yer aldığı bir liste yayınladı. 
CNET, hayatı kolaylaştıran akıllı telefonlar konusunda tüketicilere uyarı niteliğinde bir liste yayınladı. Tüketicilerin yüzlerce lirasını heba etmemesi amacıyla yayınlanan listede, tüketicilerin zevkine sunulan ürünlerden alınmaması gereken 5 akıllı telefon sıralandı. Listenin ilk sırasında düşük çözünürlüğü, modası geçmiş yazılımı olduğu ifade edilen ZTE markasının Grand X modeli yer aldı. Çift çekirdekli işlemciye sahip ZTE Grand X’in düşük çözünürlüklü ekranı ile kullanıcıların kullanımına pek de uygun olmadığı kaydedildi.
İkinci sırada ise, Posh markasının 2014 Aralık ayında piyasaya sunduğu Orion Pro X500 modeline yer verildi. Orion Pro X500 akıllı telefonun ucuz olmasına rağmen çift SIM kartı kullanmaya olanak sağladığı kaydedildi. Cihazın tüm bu avantajının yanında oldukça düşük 5 mega piksellik kameraya, canlı olmayan 5 inçlik bir ekrana sahip olduğu belirtildi.
Kullanıcıların alırken defalarca düşünmesi gerektiği amacıyla hazırlanan listede, Huawei markasına ait Ascend Y550 telefonunun pek hoş karşılanmadığı vurgulandı. Android işletim sistemine sahip olan cihazın kullanıcılara sunduğu performansının yeterince hızlı olmadığı ve kolayca eğildiği belirtildi. Telefonun 5 mega piksellik kamerasının kullanıcıları memnun etmeyeceği ifade edildi.
LG markasının çıkardığı son cihazlardan biri olan G3 S modelinin orijinal LG G3 modelinden daha ucuz ve daha küçük olduğu belirtildi. Fakat diğer özelliklerinin Sony Xperia Z3 Compact ya da Motorola Moto G modellerine benzerlik gösterdiği ifade edildi.
Listede yer alan Verykool markalı Quantum cihazının ise, düşük fiyatına ve 5 inçlik ekranına rağmen oldukça düşük çözünürlük sunan ekranı ve 5 mega piksellik kamerası ile başarılı sonuçlar vermediği bildirildi.
(İHA)

Android Ios’u Yedi

Android Ios'u YediStrategy Analytics şirketinin verilerine göre, sadece 2014 yılında 1 milyar 42 bin cihaz satan Android, Apple’ın 8 yılda sattığı toplam 1 milyar iOS cihazla kırdığı rekoru elinden aldı.
Dünyaca ünlü elektronik devi Apple, açıkladığı 2014 yılı son çeyrek rakamlarını rakamlarına göre geçtiğimiz yılın son 3 ayında 74 milyon iPhone satışına imza attığını ve bugüne kadar 1 milyar iOS cihaz sattığını duyurmuştu.

GOOGLE PAZARIN YÜZDE 81’İNE HAKİM
Araştırma şirketi verileri ise sadece 2014 yılında satılan Android cihazların bu rakamı aştığını ve iOS’un 8 yıllık rekorunu, Android’in sadece 1 yılda elde ettiğini ortaya koydu. Strategy Analytics şirketinin açıkladığı verilere göre sadece 2014 yılında 1 milyar 42 bin Android cihaz satıldı. Google’ın işletim sistemi bu rakam ile mobil pazarın yüzde 81’ine hakim durumda.
(İHA)

Twitter’da Video Paylaşmak Artık çok Kolay

Twitter'da Video Paylaşmak Artık çok KolaySon güncellemelerle cep telefonundan Twitter’da video paylaşımı yapmak son derece kolay hale getirdi.
Cep telefonunuzda Twitter’ı açtıktan sonra ilk yapmanız gereken Tweet yazma tuşuna basmak. Daha sonra ekranın alt kısmında yer alan fotoğraf simgesini tıklayarak videoyu seçiyorsunuz. Fakat videonuzun en fazla 30 saniye olması gerekiyor. Daha sonra paylaşma tuşuna basarak videonuzu paylaşıyorsunuz. Ayrıca iPhonelarda bulunan ekstra bir özellik ile var olan bir videonuzun istediğiniz saniye aralıklarını da seçebiliyorsunuz.
(İHA)

Türklerin akıllı telefonlarda aradığı özellikler

Türklerin akıllı telefonlarda aradığı özelliklerAraştırma sektörünün lider kuruluşlarından BAREM, OPR teknoloji paneli verileriyle pazar dinamiklerine yönelik deneyimlerini bir araya getirerek Türkiye’deki mobil teknoloji kullanımına ait verileri ortaya koydu.
Daha önceleri yalnızca konuşmak ve mesajlaşmak için kullanılan cep telefonları artık çok fonksiyonlu cihazlara dönüşerek pazardaki payını yüzde 96,6’ya yükseltti.
BAREM tarafından gerçekleştirilen araştırmada, akıllı telefonların artık neredeyse bilgisayar olarak kullanıldığı görülüyor. Bu nedenle tüketiciler başlangıçta akıllı telefonlara ödedikleri meblağın çok yüksek olduğunu düşünseler de kullanım sırasındaki performansının bu parayı hak ettiğine karar veriyorlar. Akıllı telefonlar artık sadece konuşmak ve mesajlaşmak değil, internet, eğlence, iş takibi, sosyal medya gibi birçok alanda da kullanılıyor.
Tuşlu Telefonlar Artık Tarih Oluyor
Tüketiciler, telefon alırken 3 temel özelliğe dikkat ediyor; estetik, ekran boyutu ve işletim sistemi. Kullanıcılar, tuş sayısını estetik algı içinde tanımlıyor ve çoğunlukla az tuşlu telefon tercih ediyor. Piyasada adet olarak satılan cep telefonlarının yüzde 90,9’u dokunmatik.

Cep Telefonlarının Ekranları Devleşiyor
Akıllı telefon kullanıcıları artık ders çalışma, kitap okuma, sosyal medya kullanımlarını telefondan yapıyor. Özellikle gençler büyük ekranlı telefonları tercih ediyor. İşletim sistemlerinde ilk tercih yüzde 74,4 ile Android olurken, IOS haricinde işletim sistemlerinde bir tekelleşme olduğu da görülüyor. Son teknoloji ürünü olan 4G Network sistemi de 10 telefondan 2’sinde yer alarak kullanıcıya ulaşıyor. 
Farklı uzmanlık alanlarında araştırmalar yapan BAREM, tüketicilerin cep telefonu alırken dikkat ettiği özelliklerden birinin de kamera çözünürlüğü olduğunu söylüyor. Özellikle sosyal medya kullanımının artması ile tüketiciler her an her yerde kalitesi yüksek fotoğraflar çekip anında paylaşmak istiyor. Bunun yanı sıra “Selfie” modası ve görüntülü konuşma olanağı nedeniyle arka kamera kadar olmasa bile ön kameranın da yüksek çözünürlükte fotoğraf çekebilmesi önemseniyor.
(İHA)

WhatsApp hakkında şok iddia!

WhatsApp hakkında şok iddia!Dünyanın en popüler mesajlaşma ağı olan WhatsApp, Indrajeet Bhuyan isimli 17 yaşındaki gencin iddiasıyla sarsıldı.
500 milyondan fazla kullanıcısıyla büyük bir sosyal ağ olan WhatsApp geçtğimiz günlerde masaüstü sürümünü de yayınlamıştı. Güvenlik bloggerı olan 17 yaşındaki İnrajeet Bhuyan, Uygulamanın güvenlik açıcığı verdiğini belirten bir yazı yayınladı.
Sorunun temelinde senkronizasyon problemi var. Sorun kaynağı ise mobil cihazlardan değil masaüstü uygulamalardan kaynaklanıyor. Bu güvenlik açığının sonucu kullanıcılar diğer kullanıcıların profil fotoğrafına erişim sağlıyor hatta kişinin fotoğrafını sadece arkadaşlarına görünecek biçimde ayarlaması halinde dahi fotoğrafın görüntülenmesine izin veriyor.
Bu sorunun ne zaman çözüleceği ise 500 milyonu aşkın kullanıcı tarafından merakla bekleniyor. 
(İHA)

Sizi kim engelledi ? İşte cevabı

Sizi kim engelledi ? İşte cevabıDünyaca ünlü sosyal medya devi Facebook üzerine geliştirilen Fengel isimli bir Chrome eklentisi, dostunuzun Facebook üzerinde sizi engelleyip engellemediği sorusunun cevabını veriyor.
Geçtiğimiz günlerde Facebook üzerine geliştirilen ve ücretsiz olarak indirilebilen Fengel isimli bir eklenti, Facebook kullanırken karşılaşılan bazı sorunlara çözüm sunuyor.

ÜYE OLMADAN FOTOĞRAF GÖRÜNTÜLEME
Uygulamanın fayda sağladığı alanlardan ilki Facebook kullanıcı olmadan çeşitli arama motorları üzerinden yönlendirmeler sonucu çıkan ’Üzgünüz bu sayfaya ulaşılamıyor’ hatasını geçerek kişinin fotoğrafına ulaşabilmesi. İlgili sayfaya girdikten sonra sağ üst köşede çıkan F ikonuna tıkladıktan sonra ’Fotoğrafı Aç’ diyerek kişinin güncel profil fotoğrafına ulaşabiliyorsunuz.

ENGELLEYEN FOTOĞRAFINI GÖRME
Uygulama aynı zamanda Facebook üzerinde bir kişi sizi engellediğinde karşılaştığınız ’Üzgünüz bu sayfaya ulaşılamıyor.’ hatasını da geçerek kişinin profil resmine ulaşabiliyor. Bu durumda profilin sahibi kişinin sizi engellediğini de keşfedebiliyorsunuz.
(İHA)

Sevgililere özel pembe iPhone !

Sevgililere özel pembe iPhone !

İngiltere’de bulunan akıllı telefonlar için kişiye özel tasarım yapan Amosu, Sevgililer Günü'nde dünyanın ilk pembe Apple’ın iPhone 6 telefonunu piyasaya sürecek.
Sevgililere özel pembe iPhone !İngiltere’de bulunan akıllı telefonlar için kişiye özel tasarım yapan Amosu, Sevgililer Gününde dünyanın ilk pembe Apple’ın iPhone 6 telefonunu piyasaya sürecek. 
Amasu şirketi, dünyanın ilk pembe iPhone telefonunu Sevgililer Gününde satışa sunacağını duyurdu. Kişiye özel tasarımları ile dikkat çeken şirketin üreticileri tarafından dış yüzeyleri koyu pembe olarak tasarlanan telefonların yaklaşık olarak 2 bin 862 dolara mal olacağı bildirildi. Kadın iPhone kullanıcıları düşünülerek tasarlanan telefonlarda kullanılacak ürünlerin diğer Amasu ürünlerine kıyasla daha ucuz olduğu ifade edildi.
Şirket geçtiğimiz aylarda iPhone akıllı telefonlarına özel olarak 24 karat altının kullanıldığı altın sarısı ve altın kaplama tasarımlarını satışa sunmuştu.
(İHA)

Tamamen yerli ve dünyada örneği yok !

Tamamen yerli ve dünyada örneği yok !
Görme engelliler, artık kendileri için özel tasarlanmış oy kullanma cihazı ile “hiç kimseye göstermeden” oylarını kullanabilecek. Tamamen yerli üretim olan cihazın şuanda dünyada örneği yokBraille Teknik tarafından tamamen yerli üretim...

Tamamen yerli ve dünyada örneği yok !

 Facebook'ta Paylaş  Tweetle  Google+ Paylaş  LinkedIn'de Paylaş
Görme engelliler, artık kendileri için özel tasarlanmış oy kullanma cihazı ile “hiç kimseye göstermeden” oylarını kullanabilecek. Tamamen yerli üretim olan cihazın şuanda dünyada örneği yok
Braille Teknik tarafından tamamen yerli üretim olarak imal edilen cihaz, 17. Akademik Bilişim Konferansı kapsamında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında açılan stantta sergileniyor. Oylarını birileri eşliğinde kullanan ve bu durumdan çok sıkılan görme engelli ve okuma-yazma bilmeyen vatandaşlar, seçimlerde sandığa gitmeme eşiğine kadar gelmişti. Yıllardır yanlarındaki refakatçi eşliğinde demokrasi grevini yerine getirmeye çalışan bu kişiler, yerli üretim cihaz sayesinde artık kimseye ihtiyaçları olmadan ve oylarını kimseye göstermeden görevlerini yerine getirebilecek.
Cihaza ilişkin açıklamalarda bulunan Braille Teknik Genel Müdürü Uğur Demirci, çalışma sistemi olarak örneği olmayan bir makine olduğuna dikkat çekerek, ilk defa Türkiye’de üretildiğini söyledi. Demirci, “Hangi oy pusulası olursa olsun oylayacağı noktaları otomatik olarak bulup, anlık okuma teknolojisiyle yüzde 0 hatayla oy kullanılabilmesini sağlıyor. Bu sadece görme engelliler için değil, az görenler, mühür basamayacak derecede ağır fiziksel engeli olanlar, okuma-yazma bilmeyenler için üretilmiş bir cihaz. Tamamen yerli üretimdir ve şuanda dünyada örneği yok” dedi.

“GÖRMEYENLER, ‘OY KULLANMAYACAĞIM, ARTIK BIKTIM’ DİYOR”
Bu anlamda görme engellilerden gelen şikayetleri aktaran Demirci, “Ülkemizde görme engelliler yanlarındaki refakatçi eşliğinde oy kullanıyorlar. Bu yönde görmeyenlerden aldığımız şikayetler var. Bazı oy sandıklarında engelinin akrabasını almayıp oradaki bir sandık görevlisini yanlarına veriyorlar. Şahıs kendi akrabasını istiyor ve “hayır” deniliyor. Bu durumda da bayağı bir münakaşa oluyor. Bundan görmeyenler çok rahatsız. Bazı görmeyenler var ki, “Eğer bu cihazla tek başıma oy kullanabilirsem kullanacağım, yoksa oy kullanmayacağım. Ben artık bıktım” diyor. Dolayısıyla görmeyenlerin en büyük isteği yalnız başına oy kullanmaktır. Bu anlamda Anayasa’nın “Oy gizlidir ve bütün vatandaşlar yalnız başına oy kullanır” ifadesinde olduğu gibi onlar da bu şekilde oy kullanmak istiyor. İnşallah bu cihaz, görmeyenlere bu imkanı sağlayacak” diye konuştu.

CİHAZ HAZİRAN SEÇİMLERİNE YETİŞECEK Mİ?
“Cihaz 2015 Haziran Genel Seçimleri’ne yetişecek mi?” sorusuna ise Demirci, şu yanıtı verdi:
“Ürünün geliştirilme aşamasında başlangıçtan bu noktaya kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katkıları oldu. Sürekli oraya gidildi ve görüşler alındı, incelendi. Cihaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca onaylandı ve “bu makine tamamdır” dendi. Aynı şekilde üretim geliştirme sürecinde görmeyenlerin içinde derneklerde birçok kez test edildi ve herkes tarafından “tamam” dendi. Dolayısıyla Yüksek Seçim Kurulu’nun da bilgisi var. Ama Yüksek Seçim Kurulu şuanda değerlendirme aşamasında ve ne olacağını henüz bilmiyoruz”

“ENGELLİLER CİHAZIN HAZİRAN SEÇİMLERİNE YETİŞMESİNİ İSTİYOR”
Demirci, “Görme engelliler cihazın haziran ayında yapılacak seçimlere yetişmesini istiyorlar mı? Size bununla ilgili gelen bir talep var mı?” sorusuna da, “Engelliler bu konuyla ilgili her gün bizleri arıyorlar. Durum nedir diye soruyorlar. Engelliler cihazın önümüzdeki seçimlere yetiştirilmesini istiyorlar. Çünkü birçok insan oy kullanmaktan vazgeçmiş durumda. Şuanda sandığa giden engellilerin içinde istediği partiye oyunun verilip verilmediği konusunda bir kuşku var. Dolayısıyla kendileri özgürce oylarını kullanmak istiyorlar” cevabını verdi.

“TEK BAŞIMA OY KULLANMANIN ZEVKİNE VARACAĞIM”
Görme engelli Tevfik Keleş ise, cihazla ilgili şunları söyledi:
“Benim çok hoşuma gitti. İnşallah cihaz kabul edilirse tek başıma oy kullanmanın zevkine varacağım. Birçok sıkıntıyı yaşıyoruz. Yanımda ailemden birini götürdüğüm zaman bazen sandık başkanları, “görevlilerden biriyle kullanın” diye itiraz edebiliyor. Ama benim söylediğim şeye mührü basıp basmadığına güvenemezsiniz. Onun için bu cihaz çok iyi.”
(İHA)